بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمـَنِ الرَّحِيمِ

7 Temmuz 2008 Pazartesi

İMAMET ve HİLAFET

EHLİBEYT KAVRAMINI KULLANANLAR:

Şia,Caferi ve Aleviler'i Kullanarak,Sünni karşıtı bir tefrika oluşturmak amacıyla.(İmamet ve Hilafet) kavramları üzerinde sipikulasyonlara baş vuruyorlar.
İmamet,Hilafet,Peygamberler gibi Allah Tarafından seçilecekmiş,ve bu seçilenlerde Ehlibeyt soyundan olacak diye bir safsata içersine düşerler.

Peygamberimiz imametlik yapmıştır tamam,ancak bunu Peygamberimizden sonra Allah tarafından tayin edilecek ve ehli beyt ailesi soyundan olacak safsatası yanlıştır.
-Peygamberimizin Tavsiyelerinde bu yoktur.
-Ayetlerde bu yoktur.
-Peygamberimizden sonra da vahiy yoktur.Allah seçmez insanlar seçer.

Hilafet ve İmamete layık olan ve islamî vasıfları taşıyan herkes seçilebilir.
Önce imam seçilmez.İslami mücadele yapılır,Lider kendiliğinden oluşur.
Önce Lideri seçerseniz tefrikaya yol açar.
Durmadan İranı misal gösterirler.Humeyni'nin ehlibeytten olduğunu kim İsbatlıyabilir.Kaynağından uzaklaşmış bir suya berrak ve temizdir diyebilmek için tahlil etmek lazım.

Bulanık su ise tahlile gerek yoktur.İçilmez.
Ancak insanlar Humeyniyide seçebilirler.Bir ingiliz İslamı benden daha güzel yaşıyorsa,onu İmam ve halife olarak seçerim.Bu durum ise icraatıyla ortaya çıkar.Yanlış iş yaparsa azledilir.

Peygamberimiz illede sen halife olacaksın demmiştir,sadece altı kişinin üstün faziletlerini saymış benden sonra bunları seçebilirsiniz demiştir.Bu altı kişiden bazıları ehlibeytten değildir.Bölücülük yapanlar bizden değildir.

Hiç yorum yok:

Big HugRunningJeepDuel GunsBible 2GrenadeProudGrenadeBible 2It

Diğer Listelerim