بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمـَنِ الرَّحِيمِ

30 Kasım 2007 Cuma

Kurana dil uzatanın dili koptu

Kur'an'i tarihe gömmek isteyenler, tarihin en kokuşmuş sahifelerine gömüldüler.
BAY NECATININ OLÜMÜ
Onk. Dr. Haluk Nurbaki
Rahmetli babam o zamanlar Konya'nın tek gazetesi olan "Babalik" gazetesinin başyazari idi. Ondan işittiğim şu olayı aynen naklediyorum:
"Devrin ilk Maarif Vekillerinden (Milli Egitim Bakanı) Necati Konya'ya gelmiş ve Latin harflerinin üstünlüğünü(!) anlatmak üzere bir konferans düzenlemisti. Şehrin her tarafina yapıştırılan ilanlarda:
"Eski Harflerle Birlikte Kur'an'i da Tarihe'e Gömdük" yaziyor ve konferansin ertesi gün saat 10'da verileceği belirtiliyordu.
Akşam, mükellef bir ziyafet verildi. Yemekten sonra bay Necati, ani bir apandist krizine yakalandi ve hemen hastahaneye kaldirilarak ameliyat edildi. Gösterilen itinayi anlatmaya lüzum yok, bütün hastahane hatta Konya ayakta idi. Bay Necati kurtulmus, fakat ne çare ki haddini aşarak Kur'an'a dil uzatmışti. Gece yarisi, imkansiz denebilecek bir şey oldu ve Bay Necati'nin yataği yan demirinden kırıldı. Hasta yere düşmüş ve ameliyat yeri patlamişti. Ertesi gün saat 10'da, yani konferansin yapılacağı bildirilen saatte öldü."
Kur'an'ı tarihe gömmek isteyenler, tarihin en kokuşmuş sahifelerine gömüldüler.
http://www.enfal.de/tarih34.htm

1 yorum:

mehmet selim polat dedi ki...

Düşünüpde ibret alan varmı?.
Kuranın bizim korumamıza ihtiyacı yoktur,Bizim ona ihtiyacımızvar,Muhtacız.Kuranı terk etiler alçaldılar,mandalığı kabul ettirdiler.Bugün işgal altındayız.Zaten Harf inkilabının maksadı,İslamı İhraç etmekti.

Big HugRunningJeepDuel GunsBible 2GrenadeProudGrenadeBible 2It

Diğer Listelerim