بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمـَنِ الرَّحِيمِ

8 Ağustos 2008 Cuma

SİGARA ve İÇKİ


Babam 63 yaşındaydı,dinç ve sağlamdı,içkiyi tanımazdı,Dört yıl askerlik yapmıştı,iki yıl askerlikten sonra ihtiyat olarak askere götürmüştüler.Oğlum derdi hayatta bir tek sigara içtim,Onuda,Kardeşim Polat Sarıkamış ta askerken şehit olmuştu,vurulmuştu,haberini alınca ağzıma bir sigara tutuşturdular,acı olduğu için onuda bitiremedim,Bütün içtiğim budur sadece.Babam müslümandı,Kuran okuması ve osmanlıcayı su gibi bilirdi okurdu-yazardı.dinini yaşamaya çalışırdı.Bugün askere götürseler gitmem,gidersem aynı şevkle görevimi yapmam diyordu.Çünkü ezan yasaklanmıştı,Kur’an ihraç edilmişti.Uğruna ölecek bir şey kalmamıştı.

Sigara %20 kanser yapar,İçki % 80 siroz yapar.Atatürk Sigarada içerdi,İçkide içerdi,Ama siroz hastalığından öldü derler.

  • Sigara içen şöfür kaza yapmaz,İçki içen kaza yapar.

  • Sigara içen,düşünür adam vurmaz,İçki içen adam vurur.

  • Sigara içen kişi boşanmak istemez,İçki içen boşanır.

  • İçki neden yasak değil?.Sigara neden yasak?

Her ikiside Türkiyede üretilir.Devlet kâr eder.

  1. Sigarayı Avrupa yasaklıyor,içilmesini istemiyor.

  2. İçki Avrupada içilir,hatta şarap kutsaldır,Adam kutsalını yasaklarmı?

  3. Bizim yasalarımızın %80′i de Avrupalıdır.Hani o çağdaş(!) avrupalı,sağlam(!) avrupalı varya,işte öyle bir şey.

  4. Yeşilay sigaranın üzerinde çok durur,hatta ödül alır,ama alkülün üzerinde durmaz,duramazda,Çünkü ödül vereni yoktur.Kulağı çekilir.İçki içip kaza yapanlar cinayet işliyerek yuvaları yıkıyorlar,adına kaza deyip geçiştiriyorlar,bu bir vahşet ve cinayet değilmi?.Öyleyse neden yasak değil?.

  5. Televizyonda sigara içen görüldüğünde üzeri karartılıyor.karartsalarda sigara içtiği anlaşılıyor,hem dikkat çekilerek.Peki içki içen içinde aynısı uygulanıyormu?,hayır neden çünkü ilahları öyle emretmişte ondan.Allah islah etsin.

Hiç yorum yok:

Big HugRunningJeepDuel GunsBible 2GrenadeProudGrenadeBible 2It

Diğer Listelerim